Преглед на категоријата

ВЕСТИ

2 Април – Меѓународен ден на книгата за деца

Меѓународниот ден на книгата за деца е на 2 април, роденден на данскиот автор Ханс Кристијан Андерсон. Целта на денот е да се создаде и понатаму кај децата љубов кон читање на книги. Денот, исто така, ги забележува детските книги, како…

Тековна тема, историја и клучни факти – Светски ден на свеста за аутизмот 2020 година

Светскиот ден на свеста за аутизмот е забележан на 2 април. Оваа година се слави 13-от Светски ден на свеста за аутизмот. Таа има за цел да ја подигне свеста за аутизмот и да ги едуцира луѓето за тоа. Светскиот ден на свеста за аутизам ги…

24 МАРТ светски ден на борба против туберкулозата

Секоја година на 24 март, Светскиот ден на борбата против туберкулозата се обидува да ја изгради свеста на јавноста за глобалната епидемија на туберкулоза. Набљудувањето исто така има за цел да ги зголеми напорите за елиминирање на…

Млади иноватори креираа дигитални решенија за инклузија на деца и млади со попреченост

Викендов, се одржаа тридневни design thinking работилници на кои педесетина млади иноватори од нашата земја работеа на нивните дигитални решенија за премостување на бариерите со кои децата и младите со попреченост се соочуваат во…

Средба со претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски во неговата вила

На ден 19.07.2019 год. во утринските часови ние децата од wekids.mk предводени од нашиот наставник Славе Павловски бевме во вилата на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски. Имавме можност за прв пат да се…