Училишни проблеми: што да прави родителот

Нормално е децата да имаат некои проблеми на училиште. Некои проблеми се мали – на пример, пропуштање на училишен совет или заборавање да се донесе вистинската спортска униформа. Вие и вашето дете обично можете сами да го подобрите ова. Некои проблеми може да бидат посложени или долготрајни. На пример, вашето дете може да има постојани тешкотии во играњето со друго дете и стратегиите што му ги предложувате на вашето дете не функционираат. Со овие проблеми, можеби ќе треба да разговарате со наставникот на вашето дете за да најдете решенија.

родител-дете

Можеби ќе ве интересира