Преглед на категоријата

РАБОТИЛНИЦА

Едно мое необично патување

Беше викенд, станав, и одма земав учебник по Географија од мојата поголема сестра и почнав да читам. Во учебникот беа опишани сите планети, но јас почнав да си замислувам дали е можно да постојат и други неоткриени планети. Се зачудив и…

Успехот кај луѓето

Успехот е можеби најпосакуваното чувство што сите сакаме да го доживееме во остварувањето на нашите цели, а исто така и во секојдневниот живот. Очигледно, секој поединец има своја дефиниција за успех.  Успехот значи различни работи за…

Кирил и Методиј

Одамна во Солун, Кирил и Методиј се родени за ширење на христијанството водени за словените да бидат ослободени. До Моравија, тие патувале Моравскиот народ го воспитувале ги пречекаа со срца отворени нивната вера и љубов разгорени.…

Едно мое незаборавно патување

Моето незаборавно патување со моето семејство во Египет беше авантура која секогаш ќе ја паметам. Египет е земја со античка историја, пејзажи што го одземаат здивот и живописна култура. Ова беше остварување на мојот сон, конечно да се…

Позитивни и негативни влијанија од интернетот

Интернетот е глобална мрежа која главно обезбедува безжична интерактивна комуникација. Употребата е низ целиот свет со околу 7 милијарди корисници на безжични уреди кои моментално користат интернет технологија. Со околу 7,7 милијарди луѓе…

Фотосинтеза

Фотосинтезата е процес преку кој зелените растенија и другите специфични живи организми користат светлосна енергија за претворање на водата и јаглерод диоксидот во едноставни шеќери и да испуштаат кислород во атмосферата. Преку…

Kако најлесно да научиш да црташ

За сите љубители на цртањето. Со задоволство сакам да ви го претставам youtube каналот каде што можете да научите како да цртате едноставни цртежи или уметнички дела. Едноставните цртежи се многу погодни за деца од помала возраст, но…

Татко ми е мојот херој

Татко ми е мојот херој и водич во мојот живот. Оној на кој гледам секогаш кога ќе се најдам во неволја и е мојата водечка сила за сите мои главни одлуки во животот. Има љубов кон филмовите и фудбалот. На моменти само се задеваме кој прв ќе…

Како да организирате успешен тим билдинг настан

Настаните како тим билдинг во последно време се во пораст. Се повеќе компании го разбираат фактот дека не може само да вработуваат случајни луѓе  кои ќе работат во иста канцеларија или компанија и да очекуваат од нив да се спојат сами со…

Значењето на водата за живиот свет

За сите форми на живот на Земјата, водата е основна потреба. Лесно е да се претпостави дека единствениот начин да се одржи животот е поради водата. Еден од најзначајните ресурси на оваа планета е водата. Животот без вода е невозможен.…