Несакани ефекти од користење на пластични кеси за една употреба

Пластични кеси за еднократна употреба се лоши заради многу причини. Еве неколку причини зошто не траба да користите пластични кеси за една употреба:

 1. Лоши се за планетата земја: Потребни се 100 години да се разградат и тие не само што ја загадуваат животната средина, туку всушност им штетат на многу живи организми.
  2. Лош производ: Нема смисла да се произведува нешто што трае 100 години кога ќе се користи неколку минути. Контрадикторност е дека во општеството за фрлање ништо добро не трае додека лошите производи се засекогаш.
  3. Не се убави: Кесите за повеќекратна употреба се многу поладни!
  4. Поскапи се од другите кеси:  Производителите не преземаат одговорност за влијанието на нивниот производ. Пластичните кеси се ефтини за производство, но многу е скапо да се исчистат од околината.
  5. Даваат лоша порака на вашиот ум: Тие ја оживуваат пораката на општеството за фрлање кое ја троши планетата.
  6. Неправилни:  Идните генерации ќе страдаат од загадување предизвикано од пластични кеси, без да добијат корист. Мора да запомниме дека идните генерации не можат да ја променат сегашноста, но тие треба да останат после нас.
 2. Ден без пластични кеси
Можеби ќе ве интересира