Преглед на Таг

снежана

26. Февруари – Светски ден на раскажување на бајки

Бајките се жанр на литература во кој има фантастични и магични ликови. Обично во форма на раскази со самовили, џуџиња, тролови и вештерки како централни ликови, бајките се поставени во магичен свет со настани што се случуваат „со беше еднаш…