26. Февруари – Светски ден на раскажување на бајки

Бајките се жанр на литература во кој има фантастични и магични ликови. Обично во форма на раскази со самовили, џуџиња, тролови и вештерки како централни ликови, бајките се поставени во магичен свет со настани што се случуваат „со беше еднаш во едно време“. Формата на народни приказни, бајки има силна усна и пишана традиција ширум светот, со култури кои усвојуваат цели или делови од приказни од други култури. Пред 17-ти век, бајките честопати имале теми несоодветни за деца и се пишувале претежно за возрасни. Денес, бајките се сметаат за жанр на литература за деца и терминот бајка се користи за да се претстават среќни настани и случки, како што е романтиката или среќен крај. Ослободете ја вашата фантазија на овој многу фантастичен ден и препрочитајте ги сите омилени бајки. Ако имате деца, пробајте да не ги запознаете со некои од најпознатите светски бајки? Или извадете го вашиот внатрешен писател земете лист и пенкало и пробајте да напишете бајка. Кој знае, вие би можеле да бидете следниот Ханс Кристијан Андерсен! На овој ден гледајте филмови засновани на бајки.

Од тука произлегуваат и принцезите кои ги изненадуваат децата на сите детски родендени. Дали барате да ангажирате лик на принцеза за да присуствувате на Вашата следна забава за Вашите деца? Не барајте повеќе! Доживејте ја радоста од вашата средба со омилената принцеза од wekids.mk! Нашиот лик, принцезата Снежана е одличен додаток на вашата следна роденденска забава! Принцезата Снежана од wekids.mk сака да присуствува на роденденски забави. Прво, таа ќе започне со средба и поздравување со Вашите деца и Вашите гости. Снежана најпрво ќе сака да раскажува приказни за нејзиниот живот во замокот и сè за нејзините принцези пријателки. Снежана ќе направи различни активности, додека сте на забавата. Таа сака да се фотографира и да игра замрзнувачки танц! Таа  исто така знае многу различни игри кои се интересни за сите деца.

Направете ја Вашата забава дополнително посебна, поканувајќи ја Снежана od wekids.mk на Вашиот следен настан. Ангажирање карактер на принцеза за вашиот следен настан ќе биде искуство кое никогаш нема да го заборавите!

Можеби ќе ве интересира