Картон торта – торта од хартија

Тортите од хартија веќе неколку години се вистински хит меѓу децата и родителите и се незаменлив елемент на роденденските прослави во градинките и во пониските одделенија во училиштата.

Одговорот на прашањето зошто е тоа така лежи во фактот дека роденденот на детето е незамислив без песна и дување свеќа, а ако тортата содржи мало изненадување, на детската среќа и нема крај. Откако во градинките и училиштата беа воведени забраните за носење и јадење колачи и друга храна, особено оние кои содржат различни видови на алергени, родителите се најдоа во проблем. Како да се овозможи роденденот на детето навистина да биде роденден? Малите работи во тортата од хартија со кои детето ќе ги почести другарчињата  најчесто ги носеле во обични чанти, а роденденот се прославувал без дуваење свеќички и без никаква торта. Се додека на пазарот не се појават хартиени колачи. Хартиените торти ги освоија децата насекаде со нивниот разигран дизајн, а на многу воспитувачи им олеснило поради неговата лесна употреба. Тортата од хартија се токму алка која недостасуваше во огромната понуда што можеме да ја најдеме на полиците на продавниците кога се во прашање детските родендени. Неговата практичност е она што ни е важно на сите нас родители, но не заборавајте дека градинките често немаат простор во фрижидер да држат вистинска торта и дека може да се поклопат неколку родендени во исто време и дека персоналот го поздравува ова. решение со радост. Тортата од хартија нема да се стопи ниту на највисоки температури. Погодна е за сите услови, сите простори за прослава и сите годишни времиња, а тоа е навистина важно за родителите.

Во многуте  понуди за детски родендени, најдобро решение и најмногу воодушеви тоа што хартиените торти го најдоа своето место и им олеснија на родителите да подготвуваат и организираат роденденски забави во градинка.

Можеби ќе ве интересира