Преглед на категоријата

ВЕСТИ

Зошто е потребен тим билдинг за Вашата компанија

Активностите на тим билдинг можат да помогнат во подобрувањето на: Комуникација. Секој сака да работи во пријателско опкружување каде што луѓето се сложуваат едни со други. Активностите за градење тим што создаваат дискусија и отворена…

Витаминка обезбеди пристап до едукативна платформа за помош при онлајн учење за децата на своите…

Со цел олеснување на образовниот процес Витаминка за своите вработени кои што имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org – првата и најнапредна едукативна платформа во државата.…

Социјални вештини и деца со посебни потреби

Совладувањето на социјалните вештини може да биде предизвик за многу деца кои имаат посебни потреби. Ова може да биде случај ако нивните потешкотии лежат во интелектуална попреченост, јазично нарушување или аутизам. Всушност, дете кое…

4 совети како да се негуваат социјалните вештини со деца кои имаат пречки во развојот

Визуелни помагала На пример, можете да користите едноставни илустрирани цртежи кои го претставуваат секојдневниот живот за да ги разградите чекорите поврзани со соодветно однесување. За да им помогнете на децата да научат да…

6 начини за подобрување на говорот и комуникацијата на дете со посебни потреби

Децата со посебни потреби имаат не само физички ограничувања што ја оспоруваат нивната можност за комуникација, тие исто така имаат и бариери во животните вештини. На децата со посебни потреби честопати им требаат алатки за да си помогнат…

Хуманите ученици од ООУ Јан Амос Коменски

Постои една кинеска поговорка која вели: „Ако сакате среќа еден час, дремнете. Ако сакате среќа за еден ден, одете на риболов. Ако сакате среќа една година, наследете богатство. Ако сакате среќа цел живот, помогнете некому“. Со векови,…

Дали сте во потрага по совршениот роденденски подарок за најмалите и најмили славеници?

Многу често се запрашуваме кој би бил идеалниот подарок за нашите најблиски. Трагаме по изборот на совршен, уникатен подарок, особено за нашите најмалечки славеници. Согласно светските трендови се забележува дека омилените подароци…

Англискиот јазик го заменува мајчиниот јазик кај децата

Наместо нивниот мајчин јазик, сè повеќе деца комуницираат на англиски јазик. Ова се случува затоа што прекумерно ги користат модерните технологии и нивните родители наместо да им ја развиваат моториката и да ги учат да играат, тие ги тераат…

Татковци и ќерки: МОЌ И ПОТЕНЦИЈАЛ

Како татковци, ние сме често почетно машко влијание во животот на нашите ќерки, поставувајќи стандарди за она што го очекуваат од момчиња и другите момчиња. Можеби уште поважно, како родители го пренесуваме она што мажот и светот што е…

Во срцето на Скопје се одржа CR-SK-20

Потребен е континуиран развој на силни културни креативни индустрии во земјава, кои треба да го поттикнат локалниот развој и да ја промовираат разноликоста на културното изразување. Токму во срцето на Скопје, во гастротека Сиеста, се одржа…