5 Работи кои мора да ги направите на Светскиот ден на Даунов синдром

На 21 март, луѓето ширум светот го прославуваат Светскиот ден на Дауновиот синдром - ден посветен на прикажување на светот дека луѓето со Даунов синдром имаат достоинство и заслужуваат почит, исто како и сите други човечки суштества.…

Зошто е важен Светскиот ден на Даунов синдром

Светскиот ден на Даунов синдром  е глобална иницијатива за свесност која е поддржана од Обединетите нации од 2012 година. Предводена е од Даунов синдром Интернационал, кој се поврза со многу национални добротворни организации ширум светот…

21. Март – Светскиот ден на лица кои живеат со Даунов синдром

Светскиот ден на Дауновиот синдром e на 21 март секоја година и има за цел да крене глас и повеќе можности на луѓето кои живеат со Даунов синдром и нивните родители. Тоа е ден каде што собираат и организираат активности за унапредување на…

Топ 9 работи што го прават детето среќно – 20 Март денот на среќата

Ништо не е покорисно од среќата и насмевката на лицето на вашето дете, дури и кога е намачкано со чоколадо. Неверојатниот дел од детството е дека среќата не е недостижна како што е во зрелоста. Покрај тоа, секогаш малите работи што ги…

20. Март – Светски ден на среќата

Секоја година на 20 март, Меѓународниот ден на среќата ја промовира идејата дека дел од напредокот на човештвото треба да вклучува како да се зголемат среќата и благосостојбата на сите луѓе. Премногу долго, напредокот во светот се…

19. Март – Светски ден на спиењето

Светскиот ден на спиењето се одбележува за да се претстави важноста на добар ноќен одмор и добриот мирен сон за секое човечко суштество на планетата. Овој ден се одржува во петокот пред пролетната рамноденица. На светскиот ден на спиењето е…

КOKO – детското штедно осигурување на Кроациа осигурување нуди сигурна иднина за вашето дете

Главна грижа на родителите е да се сигурни дека децата имаат светла иднина, а овозможувањето удобен и сигурен живот е главната цел. Родителите секогаш се трудат да им го дадат најдоброто на своите деца. Но, што ако најдоброто може да чини…

17 Март – ден на основањето на Црвениот Крст во Република Северна Македонија

Како и секоја година, така и оваа година Црвениот крст на 17 Март го слави своето основање во нашата земја. Оваа година Црвениот крст на Република Северна Македонија одбележува значајни 76 години од своето основање и 26 години од…

14. Март – Меѓународен ден на математиката

Меѓународниот ден на математиката се одбележува на 14 март. Познат уште и како ПИ ден или 3/14 во форма месец / ден, бидејќи 3, 1 и 4 се првите три значајни цифри на бројот на пи. Денот ќе ја препознае важноста на успешните женски модели во…

ВРАБОТЕНИТЕ ОД ТИГО ФАЈНАНС СО ДОНАЦИЈА ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА ДИГИТАЛНА ИНКЛУЗИЈА „ОТВОРЕТЕ ГИ…

Обезбедени близу 50 индивидуални третмани во Центарот за специјално образование на деца и млади на здружението за промовирање на асистивната технологија и дигиталната инклузија на лицата со попреченост „Отворете ги прозорците“…