Преглед на Таг

астма

04. Мај – Светски ден на астмата

СВЕТСКИ ДЕН НА АСТМА Светскиот ден на астмата е годишна манифестација што се одржува во првиот вторник во мај скоро  во целиот свет, во соработка со здравствени групи и едукатори за астма низ целиот свет. Денот го свртува вниманието на…