Преглед на Таг

ден

5 Работи кои мора да ги направите на Светскиот ден на Даунов синдром

На 21 март, луѓето ширум светот го прославуваат Светскиот ден на Дауновиот синдром - ден посветен на прикажување на светот дека луѓето со Даунов синдром имаат достоинство и заслужуваат почит, исто како и сите други човечки суштества.…

14. Март – Меѓународен ден на математиката

Меѓународниот ден на математиката се одбележува на 14 март. Познат уште и како ПИ ден или 3/14 во форма месец / ден, бидејќи 3, 1 и 4 се првите три значајни цифри на бројот на пи. Денот ќе ја препознае важноста на успешните женски модели во…

24. Ноември – Меѓународен ден на образованието

Образованието е човеково право, јавно добро и јавна одговорност. Образованието е од суштинско значење од многу причини. Образованието обезбедува знаење. Тоа им помага на луѓето да се подобрат себеси и да го разберат светот околу нив.…