Преглед на Таг

црвен крст

17 Март – ден на основањето на Црвениот Крст во Република Северна Македонија

Како и секоја година, така и оваа година Црвениот крст на 17 Март го слави своето основање во нашата земја. Оваа година Црвениот крст на Република Северна Македонија одбележува значајни 76 години од своето основање и 26 години од…