Таленти

Постојат многу различни типови таленти во светот. Некои луѓе се природно добри за одредени  теми како што се математика или јазици, а други се особено добри во уметноста, како што се цртање или пеење. Талентот е тоа  што ве прави подобри во нешто од некој друг, дури и ако вложувате иста количина на време и напор за да го практикувате. Талентот доаѓа во различни форми. Некој може да биде навистина добар во цртање, а друг може да ги разбере математичките концепти многу брзо. Без оглед на видовите таленти што ги имате, повеќето луѓе се добри во една или друга работа.


Може да пофалите некого велејќи дека е навистина талентиран, ако тоа е комплимент за нешто за што е добар и навистина сака да го прави тоа, соговорникот ќе биде многу среќен што ќе чуе дека кажувате добри работи за него.
Кога велите: „Талентирани сте!“, Постојат две работи што всушност би можеле да ги означите. Во првиот случај се користи кога зборувате за некој кој за прв пат пробува нешто, или е инаку почетник. Вториот  случај  е ако сакате да го комплиментирате тоа што го сторило лицето, без разлика дали тој тоа го прави прв пат или не.
Меѓу талентираните има многу деца на кои се истакнуваат талентите уште од мали нозе. Нашиот денешен уметник знае многу убаво да црта, а тоа е Ангела Цветковска, која има само десет години и е ученичка во 4 то одделение. Погледенете ги нејзините цртежи:

Можеби ќе ве интересира