Преглед на категоријата

ВЕСТИ

КOKO – детското штедно осигурување на Кроациа осигурување нуди сигурна иднина за вашето дете

Главна грижа на родителите е да се сигурни дека децата имаат светла иднина, а овозможувањето удобен и сигурен живот е главната цел. Родителите секогаш се трудат да им го дадат најдоброто на своите деца. Но, што ако најдоброто може да чини…

ВРАБОТЕНИТЕ ОД ТИГО ФАЈНАНС СО ДОНАЦИЈА ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА ДИГИТАЛНА ИНКЛУЗИЈА „ОТВОРЕТЕ ГИ…

Обезбедени близу 50 индивидуални третмани во Центарот за специјално образование на деца и млади на здружението за промовирање на асистивната технологија и дигиталната инклузија на лицата со попреченост „Отворете ги прозорците“…

АКТИВНИ ДЕЦА СЕ ЗДРАВИ ДЕЦА! ЗАПИШЕТЕ ГО ВАШЕТО ДЕТЕ ВО АТЛЕТСКИОТ КЛУБ „РАБОТНИЧКИ“

Спортски и здрави навики се стекнуваат уште од мали нозе. Кај децата, трчањето придонесува за хармоничен развој на целото тело и исфрлање на вишокот на енергија. Атлетските активности овозможуваат детето да ги изрази своите природни…

ИНСПЕКТОРИ ЌЕ ГИ КАЗНУВААТ НЕСОВЕСНИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ ВО СКОПЈЕ ЗОО

Од овој викенд, службите на Инспекторатот на град Скопје ќе ги казнуваат несовесните посетители кои ќе хранат и вознемируваат животни во Скопје Зоо. Санкционирани ќе бидат и оние кои ќе фрлаат отпадоци во живеалиштата на животните и по…

Како да го научите вашето дете да рециклира?

Планетата Земја е нашиот дом. Овој дом го споделуваме со сите живи битија, а ние луѓето сме тие коишто уживаме и се радуваме на убавините и чудата на земјата, небото, водите и воопшто на животот во сите негови разновидности. Затоа, треба да…

Зошто е потребен тим билдинг за Вашата компанија

Активностите на тим билдинг можат да помогнат во подобрувањето на: Комуникација. Секој сака да работи во пријателско опкружување каде што луѓето се сложуваат едни со други. Активностите за градење тим што создаваат дискусија и отворена…

Витаминка обезбеди пристап до едукативна платформа за помош при онлајн учење за децата на своите…

Со цел олеснување на образовниот процес Витаминка за своите вработени кои што имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org – првата и најнапредна едукативна платформа во државата.…

Социјални вештини и деца со посебни потреби

Совладувањето на социјалните вештини може да биде предизвик за многу деца кои имаат посебни потреби. Ова може да биде случај ако нивните потешкотии лежат во интелектуална попреченост, јазично нарушување или аутизам. Всушност, дете кое…

4 совети како да се негуваат социјалните вештини со деца кои имаат пречки во развојот

Визуелни помагала На пример, можете да користите едноставни илустрирани цртежи кои го претставуваат секојдневниот живот за да ги разградите чекорите поврзани со соодветно однесување. За да им помогнете на децата да научат да…

6 начини за подобрување на говорот и комуникацијата на дете со посебни потреби

Децата со посебни потреби имаат не само физички ограничувања што ја оспоруваат нивната можност за комуникација, тие исто така имаат и бариери во животните вештини. На децата со посебни потреби честопати им требаат алатки за да си помогнат…