ДОЗНАЈТЕ КАКО СЕ ИГРА СО ПИЊАТА! Играта со пињата секогаш мора да биде под надзор на возрасен

Играње пињата

Без разлика дали сте домаќин на забава на возрасни или на деца, која се случува во затворен или отворен простор, играта со пињата секогаш е главен настан на забавата. Пињатата е забавна игра за родендени а и одлична идеа за секоја друга прослава. Нормално, традиционалната игра со пинати, како што е опишано подолу, се игра како игра на забави на отворено, но може да се игра и во затворен простор со соодветна големина. Доколку Вашиот простор е ограничен, прочитајте ги нашите предлози за одлична забава.

  1. Прво, проверете дали имате сè што е потребно за играње на играта со пињата, како што е јаже, место каде ќе биде закачена пињатата (доколку нема место каде ќе биде закачена пињатата потребно е некој возрасен да ја земе во раце и да се поткачи на нешто високо), пињати со бонбони и / или играчи за играчки (може да вклучите и големи конфети) и стапче за пињатата.
  2. Пополнете ја пињатата со слатките изненадувања пред да дојдат гостите на забавата, за да не знаат какви изненадувања има внатре. Ова им дава на децата елемент на изненадување за играта што претстои.
  3. Додека да започне играта со пињатата, можете да го користите тоа како централен настан се до крајот на забавата. Кога сте подготвени да започнете да играте, земете ја пињатата и закачете ја на назначеното место.
  4. Организирајте ги децата во линија која ќе биде на страна од местото каде се удира пињатата, почнувајќи од најниските до највисоките. Кажете им ги традиционалните правила за удирање на пињата. Ако децата се многу млади, нема да можат да удираат пињата, но сепак оставете ги во групата да земат учество во навивање. Доколку помалите деца (под 3 години) сакаат да удираат, тоа го прават исклучиво само со возрасен човек. Традиционално, на децата над 3 години им се врзуваат очите, а потоа се вртат околу неколку пати, во рацете му се додава стапчето за удирање и го оставаме да се ослободи за да ја игра играта со удирање на пињата.
  5. Заради безбедност, додека детето ја удира пињатата во текот на играта, сите други деца мора да бидат држени настрана од удирачот. Освен тоа, детето кое ја удира пињатата пред да се раскине целата, треба да престане да ја погодува пината пред да дозволите другите деца да одат да ги собираат слатките изненадувања што се истураат на подот. Оваа безбедносна инструкција е од најголема важност и мора да се потенцира доволно.
  6. Дозволете му на секое дете да ја удри пињатата барем по еднаш пред да се искрши целата пињата.
  7. За да се направи забавната игра на пињатата уште позабавна, пињатата мора да се заниша нагоре и надолу, а гостите мора да го насочуваат погрешно удирачот на пињатата (ако пинатите се спуштат, кажете му на удирачот дека пината е нагоре и сл.).
  8. Можеби исто така сакате да фрлите бонбони со рацете додека се удира пињатата. За да бидете сигурни дека сите деца се забавуваат, проверете дали сите деца добиле малку бонбони на крајот на играта.

 

Пињатите се измислени пред  долго време и сè уште се најзабавната идеја за роденденска игра. Играта со пињата е подеднакво забавна и за момчиња и за девојчиња. Оваа идеја за игра за роденденска или било каква друга забава, апсолутно ќе биде врв на забавата и сеќавањата за играта ќе донесат насмевки долго време и за децата и за возрасните.

Слични објави од категоријата:

Back to top button
Close