Преглед на Таг

ана франк

Дневник на Ана Франк – анализа на ликови, прераскажување

Дневникот на Ана Франк е роман напишан врз основа на белешките на тринаесетгодишно девојче со еврејско потекло. Таа го напишала додека со родителите и пријателите се криела од нацистите. Вид на дело: роман (автобиографија) Време:…