Татко ми е мојот херој

Состав на Лука Челебиќ ученик во VII одделение

Татко ми е мојот херој и водич во мојот живот. Оној на кој гледам секогаш кога ќе се најдам во неволја и е мојата водечка сила за сите мои главни одлуки во животот. Има љубов кон филмовите и фудбалот. На моменти само се задеваме кој прв ќе го земе далечинското. Но, во душа, сакаме да се играме. Татко ми не сака да седи без работа. Ако ме види како си го губам времето, ми дава некоја задача и е многу организиран.
Мој пример за многу причини. Има голема страст за работа. Згора на тоа, татко ми е едноставен човек. Не сака скапи работи и живее лесен и мирен живот. Се прашувам дали некогаш се лути на нешто бидејќи сè разбира толку смирено и одвојува време за да одлучи за работите. Татко ми е и мој пријател. Тој ми помага секое утро да се спремам за на училиште и секогаш има разбирање. Можам да разговарам за сè со него, дури и за оние за кои не се осмелувам да зборувам пред мајка ми. Знам дека ќе чува во тајност и ќе ми го даде советот што ми треба. Татко ми игра важна улога во семејството. Сепак, чувствувам дека и таткото и мајката имаат посебна улога во воспитувањето на децата. Мајка ми има меко срце, а татко ми  покажува храброст и одлучност. Понекогаш може да биде цврст, но тоа е секогаш во корист на децата.
Нема сомнеж дека улогата на татко ми е витална во мојот живот. Неговото присуство е од витално значење за одржување на рамнотежата и мирот во моето семејство. Татко е оној кој е построгиот родител што значи многу за мене. Исто така, му се восхитувам и се обидувам да ги впивам неговите квалитети за да станам како него кога ќе пораснам. Тој е мојот суперхерој.

Значењето на водата за живиот свет

Состав на Лука Челебиќ ученик во VII одделение во ООУ Јан Амос Коменски

Можеби ќе ве интересира