Преглед на Таг

мирис

Што е сензорна игра?

Сензорната игра е вид на активност што ги стимулира детските сетила кои се различни начини на кои го перципираме светот. Нашиот мозок користи сетила за да ни помогне да маневрираме со нашата околина, а сетилната игра им помага на децата да…

Ден на свеста за аносмија

Денот за подигање на свеста за аносмијата на 27 февруари го обрнува вниманието на состојбата што предизвикува губење на мирис. Од сите наши сетила, мирисот можеби се зема здраво за готово повеќе од кое било друго. Постојат многу причини за…