Kако најлесно да научиш да црташ

За сите љубители на цртањето. Со задоволство сакам да ви го претставам youtube каналот каде што можете да научите како да цртате едноставни цртежи или уметнички дела. Едноставните цртежи се многу погодни за деца од помала возраст, но доколку сакате да почете да учите да цртате, слободно можете да ги заследите.

едноставен цртеж

На каналот може да видите како се цртаат поедноставни цртежи со маркери и фломастери и тие обично се сведуваат на цртежи за деца (лесни за следење и учење основни линии и форми). Во иднина ќе има и како да нацртате потешки цртежи (со многу засенчување и детали)

Можеби ќе ве интересира