Што е тоа што секој родител треба да му го каже на своето дете?

Дали се прашувате кои работи треба да му ги кажете на вашето дете, а да не згрешите? Во продолжение следуваат правилни работи кои треба да му ги кажете на Вашето дете:
– Во ред е да погрешиш се додека можеш да го признаеш тоа и да пораснеш од него учејки дали тоа е правилно или не.
– Признајте дека понекогаш може да биде погрешно. Родителите се луѓе и секако можат да направат грешки. Децата треба да го видат тоа.
– Ако направиш грешка и ти треба помош, дојди кај мене. Децата имаат тенденција да ја влошуваат лошата состојба, но се обидуваат да не бидат фатени. Знам премногу тинејџери кои пијани возеле автомобил, затоа што премногу се плашеле да ги повикаат родителите за помош и возеле до дома или влегле во автомобил со пијан возач.
– Внимавајте на помалите деца на игралиштето, љубезноста е бесплатна, затоа погрижете се да ја користите.
– Не значи НЕ.
– Бидете љубезни, никогаш не знаете низ што некој може да помине, и, јас те сакам.
– Се гордеам со тебе.
-Во ред е да погрешите се додека можете да го признаете тоа и да пораснете од него.
– Признавајќи дека понекогаш може да биде погрешно. Родителите се луѓе и прават грешки. Децата треба да го видат тоа.
– Ако направиш грешка и ти треба помош, дојди кај мене. Децата имаат тенденција да ја влошуваат лошата состојба, но се обидуваат да не бидат фатени. Знам премногу луѓе кои влегоа во пијана сообраќајна несреќа затоа што премногу се плашеа да ги повикаат родителите за помош и возеа дома или влегоа во автомобилот со пијан возач.
– Внимавајте на помалите деца на игралиштето, kindубезноста е бесплатна, затоа погрижете се да ја користите.
– Не значи НЕ.
– Бидете љубезни, никогаш не знаете низ што некој може да помине, и јас ве сакам.
– Се гордеам со тебе.
– Секогаш кога друго им е лошо, се карале или се тепале со друго дете, немојте да му кажувате на вашето дете дека другото дете било лошо, затоа што им се допаѓа вашето дете. Вашето дете може да порасне погрешно злоупотребувајќи се за наклонетост.
– Ти си доволен. Ти не мора да бидеш некој што не си.
родители

Можеби ќе ве интересира